INTEGRANTS

 

A l'aire

 

Clara Sallago, veu
Elena León, saxo soprano
Marina Vallet, saxo alt
Marcus Gibert, saxo tenor
Núria Brull, saxo baríton

CLARA SALLAGO, veu
Nascuda a Barcelona, és graduada per l’ESEM Taller de Músics en l’especialitat de cant-jazz. En l’àmbit del cant modern, ha rebut classes de Carme Canela, Ana Finger i Viv Manning entre d’altres. Des de 2002 és soprano solista del grup Black & White Xperience, liderat pel compositor camerunès Emmanuelle Djob amb el qual ha realitzat diverses gires per França i Itàlia, a més de la gravació del seu setè àlbum Gospelisin’ 2006.  Forma part del Big Ensemble Taller de Músics amb els que ha actuat com a veu solista al 45 Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona en l’homenatge al poeta Juan Gelman i en la Cantata del compositor Enric Palomar “Geografia Espriu” presentada al Palau de la Música Catalana (2013). L’any 2014 s’estrena com a compositora amb el projecte “Cantos de Hidra” (Temps Recors, 2015), una versió musical i personal del mite grec que condensa la diversitat d’estils que han influenciat la seva trajectòria professional i es trasllada a viure a París, on continua desenvolupant la seva carrera com a cantant actuant en reconeguts espais com La Cave des Hachettes, Café Universel, La Tour du Temple o Ciné XIII Théâtre. A finals de 2016 s’instal·la de nou a Barcelona on treballa com a professora de tècnica vocal al Taller de Músics, a Eòlia Escola Superior d’Art Dramàtic, a l’espai artístic l’Illa de l’Aire i a l’Escola de música i dansa Luthier.
ELENA LEÓN, saxo soprano
Natural de St. Cugat del Vallès, realitza els estudis superiors de saxo a França on es gradua amb un Primer Premi per Unanimitat de saxo i un Primer Premi de Música de cambra a l’École Nationale de Musique d’Issy-les-Moulineaux on estudia amb el saxofonista Pierric Leman. Amplia la seva formació amb Philippe Portejoie al Conservatoire National de Région de Paris i realitza paral·lelament una Maîtrise d’Arts mention musique a la Université Paris 8. Seguint en el camp de la recerca, obté el Màster en Musicologia i Educació Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha rebut classes magistrals dels saxofonistes Jean-Yves Fourmeau, Nicolas Prost, Claude Delangle, Jean-Denis Michat i Vincent David. S’introdueix en l’àmbit de la improvisació i la música moderna de la mà de Martí Serra. Té una llarga experiència en formacions de cambra diverses i col·labora amb l’Orquestra simfònica de St.Cugat del Vallès. Actualment és membre de diferents formacions entre les que destaquen el Quartet de Saxos Limnos, amb el que obté el Tercer Premi al III Concurso Internacional Yamaha de Cuartetos de Saxofón (2011) i enregistra el disc “Identitats Sonores” (2015); el duo de saxo i guitarra flamenca Elena León & Roger Sabartés i A l’aire. És professora de saxo a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de St. Cugat del Vallès.
MARINA VALLET, saxo alt
Nascuda a Barcelona inicia els estudis de saxo modern a l’EMMB (Escola de Música Moderna de Badalona) i cursa els estudis superiors en l’especialitat de saxo jazz a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb Xavier Figuerola, Joan Munné, Lluís Vidal, Lluís Vergés i Agustí Fernàndez entre d’altres. Ha participat en nombrosos projectes entre els que destaquen els treballs discogràfics Vidal & The Buffled Kings (“Rosebud” 2010), Carolina Chicken (“Música para Muñecos” 2012) i el seu primer treball com a líder Marina Vallet Sextet (“Cromomorphos” 2011). Actualment és membre de diferents formacions com Os Parceiros, A l’aire i Xinkilin Swing Band. Pel que fa a la docència, actualment és professora de saxo i combo a l’EMMB i a l’Escola de Música i Dansa Fusió (Sant Cugat del Vallès).
MARCUS GIBERT, saxo tenor
Comença els estudis de saxo amb Joan Chamorro a l’escola del Taller de Músics on es forma també amb Gabriel Amargant, Marc Sort i Alfons Carrascosa. Inicia els estudis superiors a l’ESEM – Taller de Músics rebent classes de Jon Robles, Vicent Macián, Joan Díaz, Javier Colina i Ramón Ángel Rey durant dos anys. Després decideix continuar els seus estudis al Koninklijk Conservatorium Van Antwerpen (Bèlgica), on es gradua sota la tutela de Kurt Van Herck i Ben Sluijs, i treballa amb Bo Van Der Werf i Nic Thys. Ha participat en diferents formacions entre les que destaquen Ghent Youth Jazz Orchestra, Bert Joris Big Band, High Meeting Quartet o Hypothalamus Quartet i ha tocat amb músics com Dré Pallemaerts, Joan Solà o Pere Martínez. Actualment forma part del trio de jazz Wednesday Nispers, amb Rai Castells i Valentí Querol, amb el que enregistra “A year from now” (2016). És professor de saxo, combo i tècniques d’improvisació a les escoles Gymúsic i Aula de So. També dirigeix la Big Band Aula Jazz Orchestra.
NÚRIA BRULL, saxo baríton
Nascuda a l’Ametlla de Mar, realitza els estudis superiors de saxo al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Albert Julià. Amplia la seva formació a França on obté la Medalla d’Argent de saxo en el Cicle especialitzat i la Medalla d’Or en Música de Cambra en el Cicle de perfeccionament a l’École Nationale de Musique Claude Debussy (París, França). Ha treballat amb els saxofonistes Cristophe Bois, Pierric Leman, Jean-Yves Formeau, Claude Delangle, Nicolas Prost, Anne Lecapelain i Eric Devallon. En el camp de la pedagogia es forma en Improvisació i metodologia IEM amb Emilio Molina, i realitza diversos stages pedagògics sobre l’instrument a París. També s’ha introduït en la música moderna en les especialitats d’harmonia i saxo-jazz. Actualment forma part del Quartet Limnos, amb el que obté el Tercer premi al III Concurso Internacional Yamaha de Cuartetos de saxofón (2011) i enregistra “Identitats Sonores”; el duo Agua a Vinho de guitarra i saxo; el duo Brull Vs Mor de saxo i piano; i el trio Brull-Salvadó-Mor saxo, piano i cajón. És professora a l’Escola Municipal de Música Blai Net de St. Boi de Llobregat i al Conservatori de Música del Liceu.